Miksi lainojen yhdistäminen on lähes aina kannattavaa ja miten se tehdään?

Vertaa ja säästä

Vanhojen lainojen yhdistäminen

Monilla meistä on useita pikavippejä ja luottoja. Niiden kanssa saattaa joutua vaikeuksiin, jos velkaa kertyy enemmän kuin velallinen pystyy hoitamaan. Monet luotonantajat tarjoavat mahdollisuutta yhdistää kaikki vanhat lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Se onnistuu helposti vain yhdellä hakemuksella. Vanhat lainat voi maksaa pois itse tai sitten uuden yhdistelylainan antanut luotonantaja tekee tämän lainan myöntämisen jälkeen. Lue siis parhaimmat vinkit ja olet valmis hakemaan lainaa!

Säästät vertailemalla

Lainojen yhdistämisen hyötyjä

Lainojen yhdistämisestä on monia hyötyjä. Jos joka kuukausi joutuu maksamaan monta eri lainaa, se aiheuttaa äkkiä suuria ylimääräisiä kuluja. Jokaisen lainan korot ja tilinhoitomaksut tulevat maksettavaksi erikseen. Kun näitä summia alkaa laskea yhteen, voi huomata, kuinka paljon voisikaan säästää vain yhtä lainaa maksamalla. Tämän vuoksi yhdistäminen on ainoastaan järkevää, vaikka vain jo kahden lainan kohdalla. Niillekin saa paremman koron, kun ne yhdistetään.

Sen lisäksi yhdelle isommalle lainalle saa yleensä pidemmän takaisinmaksuajan. Tällöin velallinen ei joudu pulaan sen vuoksi, että kuukausittaiset summat nousisivat liian suuriksi. Myös oman talouden seuraaminen on paljon helpompaa, kun lainoja on ainoastaan yksi. Yhden eräpäivän muistaa paremmin kuin useiden lainojen eräpäivät. Näin velallinen voi välttyä turhilta maksumuistutuksilta, joista kertyy ylimääräisiä kuluja. Ensimmäisestä maksumuistutuksesta peritään yleensä viisi euroa ja seuraavasta jo kymmenen euroa.

Näin yhdistät lainasi

Lainojen yhdistäminen on tehty helpoksi. Se ei vie paljon aikaa, kun teet sen monia pankkeja vertailevien rahoituslaitosten avulla. Tällöin rahoituslaitos lähettää hakemuksesi yli 20 pankille, joilta saat joko myöntäviä tai kielteisiä tarjouksia. Esimerkiksi Rahalaitos kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon asti. Hakemuksessa on erikseen kohta, jossa kysytään, haluatko kilpailuttaa jo olemassa olevia lainojasi. Tähän kohtaan tulee merkitä rasti, jolloin Rahalaitos tietää hakijan hakevan yhdistelylainaa.

Haitpa lainaa sitten mitä kautta tahansa, hakemukset ovat yleensä samanlaisia. Ensimmäisenä hakemuksessa kysytään, kuinka paljon lainaa tarvitset ja millainen takaisinmaksuaika olisi juuri sinulle sopiva. Tämän jälkeen alkaa perustietojen täyttäminen. Hakemuksessa kysytään nimeä, osoitetta, puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Sen lisäksi varsinkin suurempia lainoja varten luotonantajat tarvitsevat erilaisia liitteitä, kuten hakijan työsopimuksen sekä palkkatositteita. Hakemuksessa on myös kysymyksiä aikaisemmista lainoista, jotka yhdistelylainalla on tarkoitus maksaa takaisin.

Nopea laina
Vamista parhaat säästöt

Kuka voi saada yhdistelylainan?

Kaikilla luotonantajilla on edellytyksiä, kenelle yhdistelylainaa voidaan maksaa. Hakijan tulee olla aina vähintään 18-vuotias. Jotkut taas pitävät ikärajana jopa 21 vuotta. Tämä riippuu kuitenkin luotonantajasta. Tämän lisäksi kaikki luotonantajat vaativat, että hakijalla on säännöllisiä tuloja. Ne voivat olla joko palkkatulojen tai eläkkeen muodossa. On myös tärkeää kertoa, jos hakijalla on merkittävää omaisuutta. Tämä voi olla esimerkiksi asunto, mökki tai vaikkapa rahastosijoituksia tai osakkeita.

Tärkeää on myös, että hakija on Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on henkilökohtainen osoite ja puhelinnumero. Pankkitilikin vaaditaan, jotta hakija voi tunnistautua ja jotta laina voidaan maksaa hakijan tilille. Lainaa haettaessa kaikista tärkein tekijä on kuitenkin luottotiedot. Niiden täytyy olla kunnossa. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Ne estävät luoton saamisen poikkeuksetta ja hankaloittavat luoton saamista myös jatkossa, kun maksuhäiriömerkintä ei ole enää voimassa.

Turvaa maksukykysi

Oman talouden turvaaminen on ainoastaan viisasta, koska ikinä ei voi tietää, mitä yllätyksiä on luvassa. Sen vuoksi omista lainoistaan on oltava perillä, jotta omat tulonsa voi kohdentaa siten, että kuukausittaisille maksuille jää rahaa. Lainojen yhdistäminen on edullinen ratkaisu jo silloin, kun velallisella on kaksi eri lainaa. Niiden ei tarvitse olla suuria, koska säästöä syntyy jo pientenkin lainojen yhdistämisestä. Yhdistelylainaa hakemalla sinäkin turvaat maksukykysi.

Lainojen kilpailutus