Kilpailuta laina 50 – 50 000€ helposti netistä ja aina edullisesti

Lainojen kilpailutus

Kannattaako lainat kilpailuttaa ja missä?

Lainojen kilpailutuksesta puhutaan aika ajoin, mutta kuinka moni todellisuudessa tekee sitä? Asuntolainan kohdalla kilpailutus voikin olla todellisuutta, mutta joidenkin kymmenien tuhansien kulutusluottojen kohdalla hyvin harva tekee sitä. Lainojen kilpailuttaminen kuitenkin todella kannattaa, sillä parhaimmassa tapauksessa sen avulla voi onnistua säästämään suuria summia kuukausittaisissa lainamenoissa. Eikä lainan vaihtaminen edullisempaan juuri edes vie aikaa, ja lisäksi se voi olla jopa täysin ilmaista. Lainat kannattaa siis ehdottomasti kilpailuttaa.

Säästä ja vertaa

Miksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa?

Lainaa otettaessa moni kilpailuttaa lainatarjouksia ja selvittää, mistä edullisinta lainaa saisi, ja missä lainassa on parhaat ehdot. Tämä on täysin selvä askel lainan hakemisessa. Harvempi kuitenkaan lainaa pois maksaessaan ajattelee ryhtyvänsä samanlaisiin vertailutoimenpiteisiin, vaikka se kannattaisi. Lainojen ehdot, korkokulut ja monet muut asiat muuttuvat vuosien myötä, jopa nopeamminkin. Siksi oman lainan kulut onkin hyvä pitää matalimpina mahdollisina lainojen kilpailutuksen avulla. Tämä on suurin syy lainojen kilpailutukseen.

Korkokulut ovat lainoissa suurin erottava tekijä, ja niiden kautta lainojen kilpailutustakin pitkälti tehdään. Lainoja kilpailuttamalla voi saada mahdollisesti jopa satojenkin eurojen säästön kuukausitasolla. Säästetty summa tietysti riippuu lainan suuruudesta, mutta pienempienkin lainojen kohdalla voi säästöä tulla kymmeniä euroja. Koska lainan kilpailutuksen vaiva ei ole kovinkaan suuri, kannattaa kilpailuttaminen ehdottomasti. Lainan suuruuteen ei kannata takertua, vaan kilpailuttaa rohkeasti myös pienemmät kulutusluotot, sillä näin voi onnistua saamaan yllättävänkin paljon säästöä.

Miten laina kilpailutetaan?

Jotta lainan kilpailuttamisessa osataan lähteä liikkeelle oikeaan suuntaan, on ensin tiedettävä lainan summa. Useissa netin kautta kulutusluottoja myöntävissä yrityksissä on mahdollista kilpailuttaa jopa 70 000 euroon asti kipuava lainasumma. Perinteisissä pankeissa kilpailutus on niin ikään mahdollista tehdä netissä, mutta usein vain tiettyyn rajaan asti. Pankkien kanssa kilpailutusta tehdessä kannattaa lukea tiedot huolella vaikkapa netistä tai olla yhteydessä asiakaspalveluun. Aina ensimmäinen askel kilpailutukseen on kuitenkin nykytilan arviointi.

Lainan kilpailuttamiseen löytyy monia työkaluja netistä. Hakukonetta käyttämällä löytää varmasti jonkin itselle sopivan vaihtoehdon, johon sitten syöttää lainan tiedot. Tämän jälkeen erilaisten lainan tarjoajien vaihtoehdot tulevat esiin. Jos hakijalla on jo olemassa laina tai useampi, kannattaa uusien tarjousten kuluja ja korkoja verrata aiempiin. Lainan vertailupalveluiden kautta on yleensä mahdollista saada hoidettua koko lainavertailu ilman kuluja ja joskus jopa vanhan lainan siirto tai lainojen yhdistäminen käy maksutta.

Lainojen kilpailutust
Nopea laina

Nykyisen ja uuden lainan kilpailutuksen erot

Kuten tässä artikkelissa on jo tullut esille, voidaan lainaa kilpailuttaa jo sitä otettaessa, mutta myös sen jälkeen. Uuden lainan kilpailutuksessa suurimpana pohdinnan aiheena on usein se, minkä suuruisen lainan tarvitsee, ja millaisiin kuluihin maksukyky riittää. Jo olemassa olevan lainan kilpailutuksessa keskitytään yleensä puolestaan siihen, millaisia säästöjä eri lainalla voisi saada, ja onko olemassa olevan lainan ennenaikaisessa takaisinmaksussa kuluja, jotka saattavat tehdä lainan vaihtamisesta kallista.

Kokonaisuudessaan lainavertailu tapahtuu melko samoin tavoin, oli kyseessä sitten uusi tai jo olemassa oleva laina. Aina täytetään hakemus ja pyydetään lainatarjous. Näin saadaan käsille vaihtoehdot, jotka ovat mahdollisia. Uuden lainan kohdalla vertailu keskittyy siihen, mitä kulloisessakin tilanteessa on tarjolla. Olemassa olevan lainan kohdalla vertailussa ovat puolestaan uusien tarjolla olevien lainojen ominaisuudet keskenään, mutta myös verrattuna vanhaan lainaan. Tämä ero ei kuitenkaan vaikuta hakemuksiin, sillä ne täytetään normaalisti molemmissa tapauksissa.

Yhteenveto

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa ehdottomasti. Jokaisesta lainasta voi olla mahdollista säästää, joten kannattaa ehdottomasti pyytää kilpailevia lainatarjouksia. Näin selviää myös se, mitä markkinoilla on tarjolla, ja millainen hintahaarukka on normaali esimerkiksi korkojen osalta. Uusien lainojen kilpailuttamisen lisäksi kannattaa kilpailuttaa myös olemassa olevat lainat aina aika ajoin, sillä näin voi säästää jopa satoja euroja. Lainojen kilpailutus kannattaa aloittaa netissä, sillä se on kaikkein helpoin ja nopein vaihtoehto.

Säästä ja vertaa