Näillä vinkeillä haet varmasti edullisimman lainan netistä nopeasti ja helposti

Vamista parhaat säästöt

Edullinen laina hakusessa? Lue helpot vinkkimme!

Jokainen lainan hakemista harkitseva henkilö on tietenkin kiinnostunut saamaan sen mahdollisimman edullisesti ja hyvillä lainaehdoilla. Erilaisia lainoja ja lainantarjoajia on kuitenkin markkinoilla lukuisia, joten itselleen edullisimman lainan löytäminen voi ajoittain olla haastavaa. Miten halvan lainan löytäminen sitten on mahdollista? Sen me kerromme teille ja annamme samalla vinkkejä, mitä kaikkea on hyvä lainasta tutkia ennen sen ottamista. Kun perehdyt lainaan etukäteen, vältyt myöhemmiltä ikäviltä yllätyksiltä.

Nopea laina

Mistä lainan hinta koostuu?

Aivan aluksi on hyvä hieman tarkastella sitä, mistä lainan hinta kokonaisuudessaan koostuu. Sen jälkeen on helpompi alkaa etsimään edullista lainaa itselleen. Jokaisesta lainasta, oli se sitten asuntolaina tai pikavippi, maksetaan korkoa. Nimelliskorko voi määräytyä monella eri tavalla ja esimerkiksi asuntolainassa se on todella pieni, johtuen siitä, että lainan myöntävä pankki saa lainan vakuudeksi asunnon. Pikavipit ja kulutusluotot myönnetään pääsääntöisesti ilman vakuuksia, joten myös korko niissä on suurempi.

Lainan kokonaishintaan vaikuttaa koron lisäksi myös erilaiset palvelumaksut. Niitä voi olla esimerkiksi tilin avausmaksu, luoton nostopalkkio, sekä kuukausittain maksettava tilinhoitopalkkio. Palvelumaksu voi olla niin sanotusti kiinteä, eli se on jokaiselle lainasummalle sama, tai sitten se voi määräytyä lainasumman mukaan. Eri lainantarjoajien kesken löytyy suurta vaihtelua palvelumaksujen määrässä, joten niitä hieman katsomalla voi säästää helposti ja nopeasti lainakustannuksissa. Tietenkin myös nimelliskorkoa on syytä tutkia ennen lainapäätöksen tekemistä.

Kiinnitä huomiota palveluhinnastoon

Jokainen laina siis koostuu nimelliskorosta ja palvelumaksuista. Lainan kokonaishinnan ymmärtäminen voi ajoittain olla vaikeaa, sillä kovinkaan moni ei jaksa selvittää esimerkiksi palveluhinnastoa etukäteen. Ikävä tosiasia on, että osa lainanmyöntäjistä esittelee oman palveluhinnastonsa huonosti ja joskus sen löytäminen voi olla työn takana. Suurin osa markkinoilla olevista lainapaikoista kuitenkin pitää hinnaston helposti nähtävillä. Jos hinnastoa puolestaan ei ole saatavilla, on todellinen vuosikorko hyvä keino vertailla lainoja keskenään.

Todellinen vuosikorko on lukema, joka kertoo, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Todellinen vuosikorko esitetään prosentteina ja se on oltava nähtävissä jokaisen lainan yhteydessä. Todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron, palvelumaksut sekä lainan muut mahdolliset kulut. Todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa katsoa myös lainan nostopalkkion määrä, sillä etenkin kulutusluotoissa se nostaa lainan hintaa. Nostopalkkio nimittäin veloitetaan jokaisesta tekemästäsi nostosta. Usean noston sijaan tulee edullisemmaksi tehdä kerrallaan yksi suurempi nosto.

Lainojen kilpailutust
Lainojen kilpailutus

Halvin laina kilpailuttamalla

Koska lainatarjonta on hyvin suurta ja jokaisella on erilainen tapa hinnoitella oma laina, on edullisimman lainan saaminen ilman vertailemista miltei mahdotonta. Lainojen vertailemista on hyvä tehdä juuri sen takia, että sen ansiosta voit valita edullisimman lainan. Vertailun voit tehdä joko itse tai käyttää siihen perehtyneitä sivustoja. Lainan vertailuun perehtyneiden sivujen käyttäminen on usein täysin ilmaista ja kaiken lisäksi se on hyvin helppoa.

Aina vertailusivuston käyttäminen ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta mahdollista. Mutta ei huolta, sillä vertailun tekeminen itse on myös helppoa. Valitse kolmesta kuuteen lainantarjoajaa, ja aseta jokaisen lainantarjoajan tarjoamaan lainalaskuriin sama summa ja laina-aika. Lopulta katso kokonaisloppusumma kaikista vertailussa olleista lainoista ja merkitse tiedot ylös. Viimeisenä valitse lainoista edullisin ja tee lainahakemus kyseiselle lainantarjoajalle. Vertailu on luonnollisesti sitä tehokkaampi mitä enemmän lainanmyöntäjiä on mukana.

Kiinnitä huomiota laina-aikaan

Nykyään jopa pienelle lainalle on mahdollista saada pitkä laina-aika. Pitkällä takaisinmaksuajalla on omat etunsa. Mahdollistaahan se pienet takaisinmaksettavat kuukausierät. Asialla on kuitenkin kääntöpuolensa. Pitkä laina-aika nostaa lainan kokonaiskustannuksia, sillä silloin lainanhakija maksaa pidemmän aikaa korkoa sekä palvelumaksuja. Lainan kustannuksia onkin helppo madaltaa maksamalla lainan mahdollisimman nopeasti takaisin. Kannattaa koittaa etsiä lainavaihtoehto, jolla lyhennät lainaa nopeasti, mutta sinulle jää kuitenkin rahaa muuhun elämiseen.

Säästä ja vertaa